Vaniljdiamanter

JAG VILL ÖNSKA EN RIKTIGT GOD JUL TILL ALLA MINA LÄSARE!
Hoppas att ni får en härligt mysig julafton. Här kokar vi gröt och väntar på mamma och brorsan med familj som snart kommer hit. Vi ska ha klappjakt efter gröten och det är kul det.
Här får ni ett recept ur Jan Hedhs 277 sorters kakor  och tillsammans med mycket choklad och mandelkakor så är det gott med en “vitkaka”. Tror ni jag vägde äggulorna? Nix men kakorna blev supergoda.

VANILJDIAMANTER

200 g smör
70 g florsocker
10g vaniljsocker, helst äkta
20g äggula, ca 1 st
225g vetemjöl
 
40g äggula (2 st ca) att pensla rullarna med
strösocker att rulla längderna i

1. Blanda mjukt smör med florsocker, vanilj och sedan äggulan.

2. Arbeta sedan in mjölet och rulla ut till längder (120g bitar och 15 cm långa längder) och lägg i frysen i 30 minuter.

3. Vispa upp gulorna, pensla rullarna och rulla dom i socker.

4. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Dela rullen i bitar ( varje längd i 10 bitar), tryck en grop med tummen i varje kaka.

6. Grädda de gyllenbruna i ca 8-10 minuter.

2 Kommentarer

  1. Hej! Ville bara säga att jag testat dina 7 layer bars och de gjorde succé på julgodisbordet! Så tack för ännu ett bra recept! 🙂

  2. Påminner om några kakor som min mormor gjorde när vi var små, men där var sockret grönt runtom……kanske mest för oss barn 🙂
    Gott Nytt år!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*