Sallad med fikon, chevre´och skinka

Hoppas att ni alla haft det bra under helgerna och att ström, vatten och värme bara finns där vi vill ha det. Jag har pjålat lite men ganska tyst över att internet inte funkat (borde kanske inte nämnt det ens men too late) men idag har solen lyst både över min sjöpromenad och uppkopplingen !

Hos mig får ni ingen smarrig nyårsmeny idag men kanske nästa år efter kvällens firande.
Den här salladen passar både som förrätt eller på ett buffébord.

Nu hoppas jag att ni alla får ett riktigt Gott Nytt År!

SALLAD MED FIKON

1 krispsalladshuvud eller någon salladsmix
4 fikon
100g kallrökt skinka
100g chevré, feta eller den ost du gillar
balsamicocreme

Salladen i botten och sedan bygger du på som du vill.

BALSAMICOCREME om du inte har köpt en färdig flarra, har långt till affären och har saft du vill bli av med!

2 dl koncentrerad svartvinbärssaft eller den saft du har
1/2 dl balsamvinäger

Koka ihop, vispa nu och då tills den tjocknar på sig en gnutta. Ta några droppar på ett kallt fat så ser du när den blivit lite trögflytande. Låt den kallna innan du använder den på salladen.
Sist jag kokade hade jag lika delar saft och vinäger men det här blev mycket bättre.
Den passar suuuuper till ostar!

Ni är flera som märkt att det ibland poppar upp en ruta med inloggningsuppgifter när ni kommer in på min sida. Min support Lisa har lagt in lösenord på sin blogg så därför strular det på min också men det är bara att klicka bort. Hon har lovat att fixa det där snart och jag hoppas att det snart är snart 🙂

4 Kommentarer

  1. Åh vilken vacker sallad!!

    Gott nytt år Karin!

  2. Tack Karin:)
    Gott nytt 2012 till dig! Maten ser helt underbar ut!!!

  3. Härligt när solen får lysa både här och där!

    Önskar dej en riktigt fin fortsättning på 2012

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*