Jordärtskockspuré till kött eller fisk

Om du inte har gjort en sån här puré så gör det nästa gång det är dags för mysmiddag. Här blev det gomiddag idag då eftersom vi bara åt macka till middag igår, ja så jobbar jag och det verkar ju funka det också. Jag är ingen mosälskare och mannen såg lite tveksam ut men hallå han tog också mer! Ett lösare, milt “ostsyrligt” mos som man bara vill ha mer av. Det poppade upp en barndomssmak i min knopp, det fanns jordärtskockssoppa på burk när jag var liten och den älskade jag.

JORDÄRTSKOCKSPURÈ 4 port

500g jordärtskockor, ekologiska i påse från coop köpte jag
250g potatis
2 klyftor vitlök
1 dl grädde
25 g smör
2-3 dl riven ost, gärna lagrad präst
2 msk pressad citron
salt och nymalen vitpeppar

1. Skala och koka skockor, potatis och vitlök i saltat vatten tills de är mjukt.

2. Tippa i smör och grädde och mixa allt till en slät puré,

3. Smaka av med ost, citronsaft, rejält med salt och lite vitpeppar.

Psst…..det är mannen som fotat

3 Kommentarer

 1. Tack för receptet Karin!
  Beröm mannen för ett riktigt bra kort:)

  Hoppas allt är bra!
  Kram
  http://myadvertisingspace.blogg.se

 2. Såg gott det låter!

 3. Nu har jag fått upp ångan på allvar, måånga nya rätter på min blogg! Ta en titt:)

  http://myadvertisingspace.blogg.se/category/mat-och-bak.html

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*