Strax semmeldax!

Jamen nu är det snart semmeldags mina vänner och de här bullarna blir bara bäst. Japp det är min mammas recept och som ni vet så är ju mammas bullar alltid bäst!
Vill ni ha ändå festligare semlor så testa att ha i saffran i degen eller det här receptet på saffranssemlor (tack Ruth Winzell för tipset).

SEMLOR ca 25
100 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk hjorthornsalt
ca. 12 dl vetemjöl

1.Smält smöret, tippa i mjölken och låt det bli 37°.

2. Smula jästen och rör ut den med mjölkblandningen.

3. Tillsätt allt det övriga men blanda hjorthornssaltet med mjölet först.

4. Kör degen smidig och låt den jäsa i ca 30 min.

5. Baka ut längder, dela sedan i bitar och rulla till släta bullar.

6. Låt bullarna jäsa 30 min, pensla med ägg och grädda i 250° 5-7 min

FYLLNING
vispad grädde
mandelmassa
inkråm från bullarna
grädde/mjölk
ev. bittermandelolja och vaniljsocker

1. När bullarna kallnat så skär bort toppen som ett litet lock.

2. Skrapa ur lite “bulle” så du får en grop för mandelmumset.

3. Riv mandelmassa (ca 1 msk till varje bulle), blanda med inkråmet+ grädde/mjölk till en mjuk massa.

3 Kommentarer

  1. Ja hembakta semlor är verkligen gott och "Ruthans" saffranssemlor är verkligen läckra. Hoppas att du får en skön helg!

  2. Ja, semlor är så gott! Jag har redan tjuvstartat med semlorna 🙂

  3. Semlor så gott det ska jag nog ta och baka snart. Saffrans semlor låter ju helt fantastikt

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*