Högbobröd med ost


Jag fick ett gott paket på posten idag, ostar från Boxholm och en finfin kokbok med ostiga recept såklart. En Carolineost, lagrad gräddost och en Havssalt & Örter. Den lagrade blir god både på macka och i matlagning men kryddosten vill jag helst bara mumsa på som den är.

Nu har faktiskt all fyra ungarna ( ja dom är ju rätt vuxna nu) kommit hem och hänger med oss till fjällen i helgen och det blir hur kul som helst och jag hoppas verkligen att det blir bra väder och  härliga backar. Nu ska vi visst ha omröstning om vilka backar vi ska åka till!

Trevlig helg till er alla!

HÖGBOBRÖD 1 formbröd
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl kli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl hela mandlar
1 dl torkade aprikoser

1. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i fil+sirap till en deg.

2. Häll upp i en smord 1,5 l brödform, strö ev över lite frön eller gryn av något slag.

3. Grädda i 175° i ca 80  minuter står det på receptet men så länge gräddade inte jag, gissar max 60 minuter!

5 Kommentarer

  1. Ser så gott ut 🙂 Skulle gärna smaka! Ha en fin helg!

  2. mums Det där såg gott ut, måste jag nog testa något framöver. Hoppas ni får trevligt i fjällen. Kram!

  3. detta ser ocksa riktigt smarrigt ut:))

  4. Mums. Det brödet ser ju bara hur gott ut som helst!! Måste testas fast jag är urusel på att baka matbröd.

  5. Såg riktigt gott nu! Bra variant 🙂

Lämna ett svar till Katarina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*