Jag har gjort egen pasta för första gången idag och pastamaskinen fick jag av ungar med pojkvänner i julklapp. Det var bra att jag hade gott om tid idag för visst var det lite meckigt med ovana händer men på slutet gick det riktigt galant.
Nu hänger bandspagettin på mitt plåtställ klar att koka!
Recept på pastadeg tog jag hos Nena som bor i Italien och hon har massor av goda recept på sin blogg.
PASTA MED SALAMI OCH PESTO
pasta för 4
150 g salami eller skinka
2-3 klyftor vitlök
5 soltorkadetomater
8-10 småtomater
2-3 msk pesto
3 dl grädde
1 dl riven ost med smak
salt och svartpeppar
1. Koka pastan och fräs under tiden ihop vitlök, soltork.tomater och färska tomater i olja (gärna den från tomaterna).
2. Krydda med salt och peppar och tippa i grädde och pesto, låt det puttra en kortis.
3. När pastan är kokt vänd ner den i såsen och servera på studs.
4. Strö gärna över lite riven ost på toppen.
Vad ambitiöst att göra egen pasta! Och kul när du fått en maskin! 🙂 Är det stor skillnad i smak från färsk köpepasta? Kan tänka mig det… Högbobrödet såg också väldans gott ut! Hoppas allt är bra med dig med!
Hej Karin, och gud sa gott det ser ut att vara:)
Du gjorde ratt i och lagga i mer agg och vatten om degen sag torr ut. Det ar sa svart att oversatta vissa recept eftersom mjolen har ar annorlunda och det beror aven pa om du bakar det pa vintern eller sommaren. Jag anvander oftast mjolet 'grano duro' durum sa det kan vara det som gjorde skillnaden pa vatskan som behodes. Ska se till att vara mer nogrann och skriva vilken mjolsort jag anvander:)
Det ser i alla fall som du lyckats perfekt till din pasta, kommer garna over pa en middag:))
Jätte fin blogg! Följa varandra på bloglovin?:)