Äppelkaka i långpannan

Det känns en gnutta höstigt att göra äppelkakaka men jag hade några påsar med fina äppelklyftor i frysen och eftersom jag ska fixa fika till spelemännen imorgon så bidde det en äppelkaka. Receptet tog jag hos Tre tjejer i köket och nu såg jag att det var ganska likt mitt eget. Det behövs ingen vaniljsås till den här kakan men det blir inte fel heller…..

ÄPPELKAKA i långpannan
4 ägg
5 dl strösocker
200g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
5-6 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

1. Smält smöret och under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena.

2. Vispa ägg och socker poröst och blanda i mjöl och bakpulver.

3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.

4. Häll smeten i bakplåtspapperklädd långpanna.

5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.

6. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader och skär upp kakan i bitar när den svalnat.

3 Kommentarer

  1. Äppelkaka är aldrig fel 🙂

  2. Ser smaskigt ut! Jag har fått nåt märkligt begär på mjuka kakor just nu. Har du sett någon kaka liknande denna med vaniljsås inbakad? Jag har hört om det men inte sett recept på det, men det låter ju väldans gott.. Misstänker att spelmännen blev väldigt nöjda? 🙂

  3. KATARINA:Nej det funkade fint med höstkaka mitt i vintern faktiskt!

    LOTTA: Nej det ringer ingen klocka hos mig men det låter väldans gott! Berätta om du hittar receptet. Ja spelemännen gillade den!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*