Lertallrikasill…..

…… ja det fick jag ibland som liten och som så mycket annat var det ingen hit då men nu är det precis tvärtom. Godast blir det med de stora salta sillfilleérna som säljs i hinkar som både går att steka, koka eller lägga in. Kom ihåg att lägga dom i vatten några timmar innan bara så du inte törstar ihjäl.
Lätt som en plätt,  i en tallrik (som inte måste vara av lera) eller form bara och  på potatiskastrullen medan päran kokar!

LERTALLRIKASILL

♥ Hacka lök och purjolök och lägg i botten på tallriken/formen.

♥ Lägg sillen på löken, strö över dill och klicka på ca 25 g smör  /sillfilé.

♥ Koka upp potatis och ett ägg/ filé,  sätt tallriken på och täck med ett lock.

♥ Plocka upp äggen när de är kokta och när potatisen är klar då är sillen också klar.

♥ Hacka ägget och strö det över sillen.

Jag är med och tävlar om en MUURIKA för en sån vill jag gärna ha och eftersom en av fjällvandrarkompisarna är stark som en oxe så kommer hon såklart att bära den upp på fjället ……. eller så lagar vi innan vi vandrar på höjderna!

Kolla in HÄR om du också är tävlingssugen.

3 Kommentarer

  1. Marianne "storätarn"

    Jag föstår inte riktigt hur Du tänker? Katri har ju dålig rygg, Kattis dålig axel, Du dålig ljumske och jag är dålig på att sjunga så vem skall bära?

  2. Det har ser riktigt gott ut, blev riktigt sugen pa sill:))

  3. Marianne jag räknar med att du bär både oss, mat och Muurika utan problem!!!!

Lämna ett svar till Marianne "storätarn" Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*