Tomatsoppa med riven ost

Jiipee, nu har jag lagat mat och det gick bra, första gången på 14 dagar och jag kunde äta lite utan att må illa så nu är man på rejäl uppgång! Bye bye till fil och kaviarmackor på ett tag……kanske.  Soppa kunde jag tänka mig att laga och lättast tänkbara är ju tomatsoppa på en tetra tomater.
Har ni märkt att det är vår? Solen skiner och fåglarna kvittrar och nu känns det himlans gott att leva!

TETRATOMATSOPPA 2-3 port
1 tetra krossade eller passerade tomater (390g)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
5 dl buljong
2-3 msk tomatpuré
en gnutta chili av något slag (färsk, sambal, tabasco)
1 näve pasta om du vill ha en matigare soppa
1/2 dl färska örter eller 2 tsk torkad örtkrydda
salt, peppar och ev honung
riven stark ost till topping, Boxholms lagrade gräddost pasade perfekt!

1. Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja, låt tomatpurén och chili fräsa med på slutet.

2. Tippa i buljong och tomater och låt det koka ihop.

3. Mixa soppan slät med en stavmixer/ matberedare och låt den koka upp.

4. Lägg i pasta om du vill och koka den mjuk.

5. Krydda och smaka av tills du är nöjd och späd med vatten om soppan blir för tjock.

Nu tror jag det är läge att kolla in vilka fröer jag ska köpa, en tidig tomatsort ska jag testa för mina brukar ju mogna strax före jul! Ok det där var liiite ljug……..men väldigt sen höst i alla fall.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*