Fläskfilé med vitlökssås

Tro inte att det kommer några läckra påskmenyer här för vi är fortfarande i fjällen och påskkänslorna har stormat bort! Vi har åkt massor av skidor de här veckorna och det har varit bra snö och lite folk i backarna men….. ett bedrövligt stormande. När vi inte varit i backarna har vi haft kul med vänner och släktingar!

En av dagarna brynte vi fläskfilé i stekpannan och lät den gå klart i ugnen. Till köttet blev det rotsaker och en enkel vitlökssås och eftersom inget av det här kräver något recept så skriver jag väl ner såsen som också är ett gränsfall eftersom den är superduperenkel men god ändå.

VITLÖKSSÅS
5 dl creme fraiche 34%
1 buljongtärning
2 klyftor vitlök
1/2-1 msk senap
köttsaft från köttet
peppar och ev någon örtkrydda

Rör ihop allt i en kastrull och låt såsen koka ihop!

Peter och Petter älskar att diska och tycker det är så bra att det inte finns diskmaskin i stugan!

3 Kommentarer

  1. Den där vitlökssåsen gör jag med. Fast jag har cayennepeppar i stället för senap och utan örtkrydda.
    Tack för middagstipset!

  2. Vilken höjdar sås

  3. Glad påsk på er och hoppas att ni inte blåser bort.

    Kram Kerstin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*