Pasta Carbonara

Borta bra men hemma bäst, nu är vi hemma efter 2 veckor i Tänndalen. Mycket skidåkning har det blivit trots ett evigt stormande och inte en enda mysvarmdag utan täckjackan uppdragen. Jag har fyllt år i veckan och fått en ny fin kamera av familjen och jag är så glad men nu är det bäst att läsa manualen och öva öva öva…….
Lättaste snabbaste pastan blev det en av dagarna!


PASTA CARBONARA
6 pers

okokt pasta ca 500 g
3 paket bacon
3 dl grädde
1 dl av kokvattnet
2 dl riven ost med smak eller någon dutt av dessert/mjukost du vill bli av med
svartpeppar, salt och ev lite timjan
6 äggulor till servering

1. Koka pastan och stek under tiden baconet i bitar.

2. När pastan är nästan kokt slå av allt vatten utom en gnutta.

3. Tippa i grädde och låt det bli hett, rör ned bacon, ost och krydda rejält.

4. Servera pastan direkt med en äggula!

2 Kommentarer

  1. Hoppas ni haft det toppen i fjällen! Carbonara är en underbart god klassiker 🙂

  2. Låter som två härliga veckor! Grattis i efterskott! Visst har du använt kameran på den här bilden? Det var liksom ett annat ljus på den, jättefint! Har också köpt ny kamera bara för ett tag sen och det blev sån skillnad på bilderna! Ha det fint! / Anna-Lotta

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*