Rotsaksgratäng

Har ni märkt att vintern är tillbaka? Långnäsa för alla vårsugna och det är väl typ ALLA det! Vi ska ta sista slalomsvängen till Tänndalen i helgen men åker tidigt imorgon och just nu snöar det rejält. Jag gjorde en gratäng precis som får åka med (ja inte i backarna då) och den blir lätt att värma och bara steka en bit kött eller fisk till.

ROTSAKSGRATÄNG 4-5 port
800g blandade rotsaker, palsternacka, morot, potatis, rotselleri
1 dm purjolök
2-3 klyftor vitlök
5 dl grädde eller gräddmjölk
2 dl ost med smak
1,5 tsk salt
svartpeppar

1. Skala rotsakerna och skiva i matberedare eller för hand.

2. Lägg allt i en ugnsform, krydda, tippa i grädden och strö över osten.

3. Gratinera i 175° tills gratängen är mjuk och fått färg på ytan(grill på slutet funkar fint)

Om du råkar får några kött eller fiskrester över från middagen så är det gott att göra en sallad med lite rostat bröd och dressing.

Ha en skön helg och kom ihåg man kan ju mysa inne om det yr på ute!

3 Kommentarer

  1. Det är alltid kul att se nya vägar att äta rotfrukter. Det är så underskattat!

  2. Hoppas att du får en skön helg i backarna trots snövädret.

  3. Det här ser gott ut!

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*