Ja jag spettar vidare och den här marinaden blev inte så tokig men det beror ju lite på vad man har hemma eller grabbar tag i först. De här spetten ligger också i frysen i väntan på buffé. Kan meddela att röken stod tät i köket, grillpannan osarsom attan och det känns som om grillen är inne! Måste kolla brandvarnaren för den var tyst……
KYCKLINGSPETT
2 kg kycklingfilé
marinad:
1 stor citron, saft och skal
2 klyftor vitlök
1-2 tsk sambal
2 tsk persillade
2 tsk grillkrydda
1/2 dl olivolja
salt och peppar
1. Blanda ihop marinaden.
2. Dela varje filé i 3-4 bitar och försök att få de jämnstora.
3. Lägg kycklingen i marinaden minst 30 minuter.
4. Stek bitarna i panna/grillpanna, krydda med salt och peppar och låt de gå klart i ugn på 150° ca 15 minuter eller till de når 70°.
5. Trä upp på spett.
Här kommer några såser som passar till kycklingen!
MANGOSÅS
5 dl turkyoghurt
1 dl mangochutney
salt och peppar
Rör ihop och servera såsen kall.
TRE KALLA SÅSER recept här
TRE KALLA SÅSER TILL….. recept här
Nej nu ska jag njuta av sönda`n och att några ungdomar är hemma, ganska skönt att det spöregnar…….