Pulled pork, äntligen!

Som jag suktat efter det här köttet och tänkt laga det men inte kommit till skott. Det blev ett kryddigt, mört och mumsigt alternativ till tacofärs och som dessutom sköter sig själv i ugnen i minst 5-7 timmar! Jag har läst recept hos flera bloggare och här är ett recept från TAFFEL och ett från KRYDDBURKEN. Eftersom jag inte hade alla kryddor hemma så blev det en mix av båda och min egen kryddhylla. Vi bjöd svärisarna på det här och därför lyfte jag upp köttet ur såsen och serverade det var för sig. Fullständigt onödigt för de gillade den heta såsen som jag serverade naturell creme fraiche till och det blev en bra mix. När jag tagit upp köttet fick såsen koka ihop och jag smakade av med mera kryddor.
Ja vi smakskade och åt med tortillabröd, grönsaker, ost och såserna. Tyvärr blev det ingen bild på såsen för den hann vi äta upp!

PULLED PORK
ca1 kg fläskkött, karré, skinkstek, ytterfilé eller kotlettrad
1 lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
1 tsk rökt paprika
1 tsk stark paprika
2 krm tabasco
1 nypa chiliflakes
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
1/2 tsk mald koriander
1/2 msk spiskummin
2 msk whiskey

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Blanda ihop allt utom lök och vitlök till en sås.

3. Lägg köttet i en gjutjärnspanna eller lergryta och gegga på såsen runt hela köttbiten.

4. Lägg hackad lök och vitlök på toppen.

5. Ställ grytan i ugnen i 5-7 timmar men kolla till köttet någon gång så det inte kokar torrt, späd i så fall med vatten.

6. När köttet är mört så det faller sönder är det klart.

En kommentar

  1. Det tog ungefär hundra år och hundra lästa inlägg om pulled pork innan jag gjorde det själv. Men OJ så gott det är, jag håller med!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*