Sparrisrisotto

Yippie nu har min vinnarsparris kommit från Österlen! Fantastiskt att posten flaxade hit den på nolltid. Som jag längtat efter den ska ni veta och nu har den provsmakats och ja den var helt super. Det blev en väldigt sen middag så det var bara läge för något lätt. Mannen fick välja om han ville ha sparris med bacon eller en risotto men han valde fel så jag gjorde båda!

SPARRISRISOTTO för 2 på mitt sätt
1 liten knipplök, det vita
1 stor klyfta vitlök
1 stor champinjon
2 msk olivolja
1,5 dl arborioris
3,5-4 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin, en snäll riesling t.ex
4 sparrisar
2 dl riven lagrad prästost
2 msk hackade örter t.ex persilja, oregano, timjan, gräslök eller lite av det gröna från knipplöken
nymald vitpeppar
ev. salt

1. Hacka lök, vitlök och champinjonen fint och fräs det mjukt i oljan.

2. Låt riset fräsa med och späd sedan i omgångar småduttar med buljong och vin och rör massor.

3. När risotton kokat i ca 10 minuter så skär sparrisen i småbitar och låt den puttra med.

4. När kornen mjuknat men ändå har tuggmotstånd så rör ned ost, örter, vitpeppar och ev salt.

5. Om risotton är för stabbig så späd med ytterligare vätska för den ska vara kräääämig.

Gott tillbehör kommer här om det blir grillning i helgen!

SPARRIS MED BACON eller lufttorkad skinka eller kallrökt skinka

♥ Snurra in 2-3 sparrisar med 2 skivor bacon

♥ Lägg dem i en teflonform eller på plåt med bakplåtspapper med en gnutta olivolja på.

♥ Grilla på riktigt hög värme i ugn några minuter tills sparrisen mjuknat och baconet fått färg.

Funkar såklart ute på grillen också men då är det bra med ett tätt galler.

4 Kommentarer

  1. Sparris är så gott. Undebart att det är säsong igen! Det ser smarrigt ut.

  2. Men grattis till dej!!!! Kul att du vann! Hoppas att du får en skön sommar.

    Kramar!

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*