chiligryta

Vi firade minstingen Frida igår på 22 årsdagen det är svårt att fatta vart de åren tagit vägen?! Det blev en enkel gryta  men ändå lite gott med guckamucka, mangosalsa och lite plock. Grytan gjorde jag dagen innan så det blev enkelt när alla var fredagströtta.
CHILIGRYTA

1,5 kg grytbitar

2 stora lökar
3 paprikor i olika färger
8-10 champinjoner
3 klyftor vitlök
2 burkar vita bönar i tomatsås
1 kartong blandade bönor
1 kartong passerade tomater
1-2 msk stark paprika
färsk chili / torkad chili (jag hade 1 msk kashmirichili som inte är jättestark)
2 msk malen spiskummin
5 dl kraftig buljong+ vatten att späda med
salt och peppar om det behövs
smör och olja till stekning
1. Bryn köttbitarna i omgångar, fräs med det torra kryddorna, på med buljong och låt köttet puttra tills det är riktigt mört (späd med vatten om det behövs).
2. Fräs alla grönsakerna i bitar tills de får lite färg och tippa ner de och de passerade tomaterna i grytan. Låt allt puttra ihop i 10 minuter eller så.
3. Tippa i bönor, koka ihop och smaka av med mera kryddor.
Tillbehör: Grillas majs ( som vi körde i ugnen bara) med smör, guacamole, vitlökssås, färdig tacosås, morots och gurkstavar, baguettskivor, tacochips
MANGOSALSA , recept här
QUESADILLAS gillar jag och gör de oftast när det blivit tortillabröd över och gärna till soppa. Det är bara att fylla med riven ost och lägga de dubbel i en torr stekpanna och steka någon minut på varje sida tills osten smält. dela i lagoma trianglar. Det behövs inte mycket fyllning alls jag la bara en gnutta tomatsalsa med osten annars är det gott med salami, skinka, tomatsås, chilisås, ajvar eller dessertostar.

2 Kommentarer

  1. Ser underbart gott ut!

    Hoppas att du haft en skön helg och att du får en fin vecka.

  2. MM, vad gott! Härlig höstmat 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*