Anettes dubbla Mandelmaränger

 
Den här julen har jag tänkt lite nytt, istället för att fråga familjen vad de vill ha för kakor så bakar jag de kakor jag vill ha, fiffigt va? Det blir absolut inga 7 sorter i år utan jag börjar med en sort så får jag se sen. De här kakorna brukar min syster göra och dom är sååå goda, de ska bli lite mjuksega.Hon gör kakorna stora och delar de sedan på mitten till halvmånar. Nu gjorde jag de små som macaroner och det blev väldigt många.
Provgrädda en liten klick först så du blir nöjd med storleken.
Såklart kan man smaksätta smörkrämen med kakao, sylt, bär, citron eller likör.
Ha en mysig lördagskväll!
 
ANETTES DUBBLA  ca 60 st små dubbla
4 äggvitor (tog 5 för jag hade så små ägg)
200g mald mandel
5 dl florsocker
 
Smörkräm:
150g mjukt smör
1,5 dl florsocker, kanske en gnutta till
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
 
 
1. Mal mandeln fint eller kör länge i matberedaren och blanda ner florsockret.
 
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner mandel/florsockerblandningen.
 
3. Smöra plåtpapper en gnutta och provgrädda en kaka.
   Jag gräddade ca 1tsk smet i 6- 7 minuter på 200 grader.
 
4. Låt de kallna på papperet innan du tar loss dem.
 
5. Rör ihop smörkrämen och lägg kakorna två och två med fyllning emellan.
 
 
 
Nu kommer något extremt “ojuligt” men gott var det…….Jag har provsmakat KettleChips och som ni ser är dom snart slut!
SUPERGODA, krispiga och inga konstiga tillsatser alls utan bara potatis, solrosolja och havssalt. De finns i flera andra smaker också.
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*