Mazarinrutor

Här blev det en lugn morgon efter en helg med skidåkning i Tänndalen. Fantastiska backar, lite folk och bästa glidet när det är kallsnö.  Ska väl ändå erkänna att formen inte är på topp för det blir en hel del vilopauser också men det blir bara bättre och bättre. Nu på min lediga dag ska jag ge mig ut på en promenad i solen fast det är över 20 kalla och kanske….. bara kanske trampa lite på cykeln…..eller äta kakor

 

 

 

 
 

Gjorde en kaka nyss här som jag ska stoppa i frysen om det dyker upp någon fikasugen och receptet hittade jag hos En kaka i ugnen. Jag tog några fler mandlar och fegade på bittermandlarna men då fick jag ta några droppar bittermandelolja istället. Dessutom hoppar jag över glasyren och pudrar bara florsocker över.

Blir en mumsig efterrätt det här också med bär och gräddklick!

 

 

MAZARINRUTOR med citronglasyr om man vill

2 ägg

200 g mjukt smör

3 dl socker   

25 sötmandlar 

10 bittermandlar  

(el. bittermandelarom)

Ca. 3½ dl vetemjöl

1 ½ dl mjölk

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

 

Glasyr

2 äggvitor

6 dl florsocker (ev. mer)

Rivet citronskal

 

Slå inte på ugnen, den ska vara kall från början!

 

1. Vispa socker, ägg och smör till en slät smet.

 

2. Mal sötmandel och bittermandel i en mixer eller kvarn.

 

3. Blanda ner mandel och övriga ingredienser i smörblandningen.

 

4. Smöra och bröa en liten långpanna / form, ca. 20*30 cm.

 

5. Bred ut smeten i långpannan och sätt in plåten i den kalla ugnen.

 

6. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 30 min

 

7. Låt kakan svalna.

 

Om du vill ha glasyr så:

 

8. Blanda florsocker och äggvitor till glasyren och bred på när kakan svalnat.

 

9. Riv över citronskal och skär sedan i rutor

 

4 Kommentarer

  1. Åh, nu blev jag sugen på mazarin! En av mina favoritkakor 🙂

  2. Härligt med ledig dag! Synd att det är så kallt men det är ju skönt när solen skiner.

    Knepiga jag har ju startat en helt ny fotoblogg med en ny bild varje dag. Kan du tänka dej……jag som var 100% mot att blogga?????

    Må så gott! Kramar.

  3. Den ser jättegod ut! Och de funkar ju utan glasyr med, mazarinsmaken är ju så god! Hoppas du får en trevlig helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*