Dukkha

 

 
Nu har jag äntligen fått smaka det jag tänkt göra så många gånger, Dukkha ( Egyptisk krydd och nötblandning )och det var verkligen så gott som jag trodde, tack familjen Winzell! Ett plock före maten med bröd, frukt eller ostbitar som man först doppar i en god olivolja och sedan i kryddmixen. Ananasbitar var supergott!
( Bilden är inte så frestande men jag hade bara telefonen och var så ivrig att börja äta )
Nu blir det spännande ikväll med Mästerkocken! Jag håller tummarna för Östersundstjejerna Helena och Anna-Karin….. men det är många duktiga.
Visst är alla utmaningar skitlätta när man sitter hemma i soffan?
 
DUKKHA
1 noriark (sjögräs till sushi)
1 dl mandel
1 dl sesamfrön
1 msk korianderfrön
1-2 st stjärnanis, har du inte det så ta 1 msk spiskummin
 
 
1. Rosta allt detta på en plåt i 150 grader i ca 20 minuter.
 
2. Mixa sedan allt i en matberedare eller liknande.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*