Kycklingwok med mycket kål för de som tål!

 
 
Nu är jag himla trött på den här förkylningen som däckat mig hela veckan, vekling som man är. Vill ni veta vad som hänt i nyhetsmorgon, Malous soffa, Plastikkirurgerna (hjälp vad de suger ur, lyfter och stoppar opp), spökena i Det okända,? Jag har legat och glott på det mesta och känner mig som en osalig ande själv snart och längtar till jobbet. Det som var svårt att sluta tänka på var Uppdrag granskning om näthoten, så fruktansvärt! Höjdpunkterna var väl ändå alpina VM och finalen i Årets Kock, oj det blev nästan en tv-blogg det här.
Min smak och lukt är ju helt borta så det spelar ingen större roll vad man äter (hmm..man skulle ju kunna äta lite mindre?) här får ni hur som helst en alldeles vanlig wok som blev helt ok utan paprikor, sockerärtor och minimajs, om man nu vill tänka på vad som är svenskt och säsong i grönsakväg och ibland känns det riktigt bra. ( Kan ju också hänga ihop med att jag bara hade kål och morötter hemma 🙂
Gör som ni vill och är ni också förkylda så dra på med mera chili, ingefära och vitlök!
 
 
KYCKLINGWOK för 3 eller kanske 4
 
2 kycklingfileér
3 msk olja
1/2 citron, saften
1 msk finriven ingefära
5 hg blomkål, vitkål, broccoli
2 morötter
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1/2-1 chili eller torkade flakes eller lite sambal
fisksås
salt och peppar
färsk koriander om du gillar det
 
1. Skär kycklingen i småbitar och lägg den tillsammans med olja, citron och ingefära i en plastpåse medan du skär grönsakerna i bitar och strimlor. Kycklingen kan gärna marinera längre!
 
2. Fräs grönsakerna hett och snabbt, krydda, fräs också med vitlök och chili och lägg över på ett serveringfat/form.
 
3. Stek till sist kycklingen, krydda och lägg den på grönsakerna.
 
4. Servera med ris eller nudlar!
 
 
Det finns ju många färdiga såser att köpa och det funkar bra med sweet chili sås på flaska men jag tycker det blir gott att blanda i lite japansk soya och pressad citron och servera vid sidan om.
 
 
WOKSÅS
1,5 dl sweet chilisås
1/2 citron, saften
2 msk japansk soya
(1/2 msk finriven ingefära)
 
Blanda ihop, smaka av och servera kall!
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*