500 g rabarber
2 1/2 dl strösocker
2 krm Bourbon vanillapulver eller 1 urskrapad vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2 dl lemon curd, köpt eller hemgjord
10 delade jordgubbar
myntablad
1. Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull med socker och vanilj och låt det koka upp under omrörning.
2. Låt det sjuda utan lock å svag värme tills vätskan som bildas kokar ihop så det tjocknar, låt rabarbern svalna och kyl den.
3. Vispa grädden, blanda i yoghurten och kyl ett par timmar.
4.Varva kompott, gräddblandning och lemon curd i små glas och toppa med en delad jordgubbe och ett myntablad.
Mums, så gott det ser ut!
Smarrigt det såg ut.. marmeladen är då försvinnande god. Här ha det inte heller hunnits med att göra vare sig rabarberdricka eller marmelad.. konstigt hur det blir ibland men men det kommer ju en tråkig höst då man ska ha nått att göra också förutom att plocka svamp!
kram på dig!