Rabarbermums!

 
 
Den här efterrätten bjöd svägerskan Maria på i midsommarhelgen och den var så syrlig och fräsch och visst blir det extra gott när man serverar i en liten kopp eller i ett glas? Jordgubbar skulle det vara i receptet men det funkade fint med daimbitar också. Man kanske ska skynda sig att sno lite rabarber hos svärmor och frysa in innan de blir för tjocka och träiga! Jag har inte gjort någon rabarberdricka än heller……och den här marmeladen vill jag provsmaka.
 
 
 
MUMSIG RABARBERDESSERT med lemon curd

500 g rabarber

2 1/2 dl strösocker

2 krm Bourbon vanillapulver eller 1 urskrapad vaniljstång

3 dl vispgrädde

2 dl turkisk yoghurt

2 dl lemon curd, köpt eller hemgjord

10 delade jordgubbar

myntablad

 

 

1. Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull med socker och vanilj och låt det koka upp under omrörning.

 

2. Låt det sjuda utan lock å svag värme tills vätskan som bildas kokar ihop så det tjocknar, låt rabarbern svalna och kyl den.

 

3. Vispa grädden, blanda i yoghurten och kyl ett par timmar.

 

4.Varva kompott, gräddblandning och lemon curd i små glas och toppa med en delad jordgubbe och ett myntablad.

 

 
 
 Den här efterrätten bjöd Lisa och Anna på men jag hittar inte receptet, återkommer med det!
 
 

2 Kommentarer

  1. Mums, så gott det ser ut!

  2. Smarrigt det såg ut.. marmeladen är då försvinnande god. Här ha det inte heller hunnits med att göra vare sig rabarberdricka eller marmelad.. konstigt hur det blir ibland men men det kommer ju en tråkig höst då man ska ha nått att göra också förutom att plocka svamp!
    kram på dig!

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*