Pesto

 
Härlig sommar vi har! Orkar ni laga mat? Knappt jag gör det men man får väl vara lite semesterlat också just nu tror jag det får bli en filtallrik till lunch.  Vi tog  en semestertripp söderut i början på semestern men nu är det hemmastök som gäller, mannen renoverar och jag planerar matfix till en fest. Gissa vem som har det roligast?
Det finns god pesto att köpa men det blir snäppet godare om man mixar ihop sin egen. Vi åt peston på rostade baguettskivor som lite plock före maten tillsammans med kronärtskocksröra och tomatsalsa .
Förresten så mixade jag bara kronärtskockorna och rörde ner färskost med vitlök och örter. Men jag slipper visst “laga” fil till lunch, känner ett os från köket……mannen steker hamburgare!
 
 
PESTO
5 dl basilikablad
1 klyfta vitlök
2 msk rostade pinjenötter/pumpakärnor, tog lite av varje
1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
1 dl riven parmesan eller någon annan stark ost
en gnutta citron eller några droppar vinäger
salt, vitpeppar
 
Mixa ihop allt utom osten, rör ned osten och smaka av med kryddor.

En kommentar

  1. Pesto är så gott och hemmagjord blir förstås godare. Vilken tur du har som får lunchen serverad idag 🙂

Lämna ett svar till Katarina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*