![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2013/09/tomatsoppa_2_5224c166ddf2b370e9698c12.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2013/09/tomatsoppa_1_5224c195ddf2b370dae49fe0.jpg)
Tomatsoppa är en av mina favoritsoppor som går att variera i det oändliga med frästa grönsaksfyllningar, korv, bacon, pasta, krutonger, creme fraicheklickar, ost och gremäljer! (det där sista var något från Mulle Meck tror jag 🙂
TOMATSOPPA
ca 800 g tomater
2 schalottenlökar
1 liter buljong från kok, fond eller tärning
1 dl tomatpuré
(1/2 dl grädde om man vill ha en lenare soppa)
1 chili
1 msk socker
2 msk olivolja
salt, peppar
1. Fräs lök, chili och sedan tomater och tomatpuré i olivolja.
2.Tippa i buljongen och låt allt koka ihop3-4 minuter.
3. Mixa soppan slät, skvimpa ev i grädde och låt soppan koka ihop till lagom konsistens.
4. Smaka av med kryddor.
Den här gången fräste jag lika delar av:
♥ Squash/zucchini
♥ Fänkål
♥ Paprika
Och kryddade med vitlök, salt, peppar, basilika och timjan
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/510991/images/2012/tomatsoppa_191918445.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2012/10/morotssoppa_507a9315e087c34d8b4c7e42.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/510991/images/2011/asiatisk-lgfrssoppa_129898333.jpg)
Åååå, hemlagad tomatsoppa är så himla gott. Jag tar en skvätt vin i min också…