Pulled Pork med grönsaker i tunnbröd

 
Långstekt, “dragen gris” som fått ligga inne i ugnen med goda grejer i många timmar är ju poppis att laga nu och mat som sköter sig själv är aldrig fel. Jag har sett att det finns färdigt att köpa också men jag har inte smakat det. De gånger jag lagat det här har vi ätit med tortillabröd i tacostil med grönsaker, den heta såsen från köttet och naturell creme fraiche.
Har du sett alla kryddor från Herbaria? Det finns många som ser spännande ut men jag har bara testat Cajunkryddan och den passade perfekt till det här. Det funkar med andra smakrika kryddor annars, chili av alla de slag, spiskummin, korianderfrö och snåla inte för det ska vara riktigt smakrikt! 
 
 
PULLED PORK
 
1 kg fläskkarrè, ca
1 dl ketchup
1/2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk Cajun Spices från Herbaria
1 tsk rökt paprika
1 tsk salt
2 msk whiskey
3 klyftor vitlök
1 gul lök
 
1. Blanda allt utom lök och vitlök till en “gegga” och gnid in köttet med det.
 
2. Lägg sedan lök och vitlök på köttet, på med locket och in i ugnen i 4-5 timmar, vänd köttet efter halva tiden.
 
3. När köttet faller isär, smula till köttet med en gaffel och blanda det med såsen.
 
4. Smaka av såsen, krydda mer om det behövs.
 
 
 
 
 
 
 
Extra gott med egengjorda tortillabröd om man har tid med det men den här gången åt vi med mjuka tunnbröd.

3 Kommentarer

  1. Åååå, vad gott. Detta önskar jag mig till middag! Synd att det tar några timmar för den dragna grisen…

  2. Jag har svårt för pulled pork…tycker konsistensen blir precis som konserverad tonfisk

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*