Marinerad kyckling med soltorkad tomat, basilika och parmesan och en örtsås

Jag har haft matfix för ett stort gäng i helgen och gjorde bl.a den här kycklingen med en örtsås (som inte är med på bilden). Kycklingen ska ligga färdigstekt och gojsa i marinad ett dygn innan den serveras och det är perfekt om man ska laga mycket till en buffé. Receptet är ungefär som det här .
KYCKLING med soltorkad tomat, basilika och parmesan
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
smör att steka i
1 dl grovt riven parmesan eller grana padano
Marinad:
1/2 dl vit balsamvinäger
1 dl neutral olja
1 msk flytande honung
50 g soltorkade tomater i småbitar
1 kruka basilika, strimla bladen (spara lite till garnering)
1 tsk salt
1. Bryn kycklingen, krydda och låt den gå klart i ugnen på 150 grader tills kycklingen är 70-72 grader.
2. Blanda under tiden marinaden.
3. När kycklingen kallnat, skär den i skivor och lägg den i en påse tillsammans med marinaden.
4. Låt den ligga i flera timmar, gärna ett dygn och vänd påsen några gånger.
5. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och garnera ev. med mera tomater, basilika och riven parmesan.
 Servera med den här såsen vid sidan om tycker jag!
ÖRTSÅS:
2 äggulor
2 dl hackade örter t.ex timjan, oregano, rosmarin, persilja, gräslök
1/2-1 msk fransk senap
2 dl neutral olja
1 klyfta vitlök
salt och peppar
en nypa chili av något slag
honung
1. Se till att äggulor, senap och olja är rumsvarma!
2. Lägg allt utom oljan i en matberedare/mixer och kör några varv.
3. Droppa försiktigt i oljan samtidigt som du mixar tills såsen tjocknar
4. Späd med vatten eller lite citronsaft om den är för tjock.
5. Smaka av med kryddor, chili och honung.
Nu ska jag ut och rensa i växthuset och kasta alla blommor som frusit. På med varma kläder bara och faktiskt så är det lite mysigt!
Jag ska plocka in de sista morötterna, tomaterna och den lilla söta melongurkan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*