Dillkött

 
 
Vilken fantastisk helg jag hade på Mitt Kök mässan förra helgen!
Stort tack till Kinna, Ylva, Tanja och Christoffer som jobbat med bloggträffen som blev så himla bra. Det var kul att träffa nya bloggare och få ett “ansikte” på flera bloggare och instagramvänner. Vi var ett gäng som lagade mat med kockar från “Rent a Chef” och det var såklart jättekul. Husmor Lisa berättade om hur hon förverkligat sin dröm om en egen restaurang med egenodlade/närproducerade produkter utan tillsatser och konstigheter. Det var omöjligt att inte tänka på min dröm om en egen gårdsrestaurang med “vilda menyer”…..men det var bara att tänka logiskt och förstå att det är en viss skillnad mellan Vaxholm och Näset!
Men drömma får man i alla fall……
 
När jag kom hem från Stockholm på söndagkväll hade jag fått både älgkött och ett helt lamm som väntade på mig. Surprise att lammet var ostyckat! Men med “lammkarta”,  youtube och ett överdrivet självförtroende så hamnade lammet i frysen till slut men några nya styckdetaljer uppfann jag och vissa fanns nog inte på mitt lamm, ha ha!
 
Dagen efter blev det ett stort benkok som slutade med pölsa, soppkött i buljong och mitt älskade dillkött♥, alltså den sötsura såsen är ljuvligt god!
 
 
DILLKÖTT
400g kokt kött ca av älg, nöt, eller lamm
Dillsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
5 dl buljong från koket eller vatten+tärning
1 dl grädde
1 msk ättika 24%
2 msk socker
4 msk hackad dill
salt och nymald vitpeppar
 
1. Smält smöret, rör ned mjölet och späd lite i taget av buljongen.
 
2. Pytsa i grädde, ättika, socker, dill och låt såsen koka ihop några minuter på svag värme.
 
3. Smaka av med salt och peppar och ev med mera syra och sötma.
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*