Är du ingen filälskare så kommer du att bli det om du gör den här muslin! Fjällfil, blåbär och den här blandningen på toppen, you gonna love it!
Jag har haft en skön start på söndagen, promenad och te med min kompis, guldåk av Frida Hansdotter och som om det inte räckte har jag fått tillbaka en liten gnutta matlust så det kan hända att jag lagar någon middag i veckan som kommer, yippee!
Igår tror jag hela sverige hade “mellomys” med massor av godsaker medan jag sprättade en loka, ja visst var det synd om mig då (i-landsproblem jag vet)? Men som sagt nu är man på uppgång.
Ha en skön söndag mina vänner nu ska jag gå ut och skotta lite fast det bara är småfjun och det kan hänga ihop lite med att jag testar min stegräknare 🙂
MÜSLI
1 liter rågflingor
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl kokos
2 dl vatten
2 msk socker av ngt slag, muscovado, råsocker, honung eller vanligt strösocker
(hoppa över sockret om du vill ha russin eller torkad frukt i muslin när den kallnat)
1. Hacka mandel och nötter grovt och blanda allt utom vatten och socker i en stor ugnsform, gärna teflon eller långpannan.
2. Koka upp vattnet och rör ned sockret tills det smält.
3. Droppa vätskan över grynen och krama runt det med händerna, kläm till så det bildas små klumpar här och där.
4. Rosta muslin i ugnen på 175 grader tills den är torr och krispig (det tar ca 45 minuter)
5. Vänd med 10 minuters mellanrum så den inte bränns.
6. Låt den kallna helt innan du lägger den i en burk.