Kladdkaka med lakrits och chokladbitar

Ooops nu är det maj och det tycker jag ni ska fira med den här kakan, bara att röra ihop och sedan grädda en kortis! Se till att snabbt få smeten i formen bara för den var gryyyymt god!
Receptet hittade jag hos “Bara en kaka till” och det ska egentligen vara en tryffel på toppen men den hoppade jag över.
KLADDKAKA med lakrits och chokladbitar
2 ägg
3 dl socker
0,5 dl kakao
2 dl mjöl
1 tsk flingsalt
4 tsk lakritspulver
100 g smält smör
100 g hackad choklad, mörk tog jag!
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ihop ägg och socker, det behöver inte vispas.
3. Rör ner kakao, mjöl, flingsalt och lakritspulver.
4. Tillsätt sedan smör och chokladen hackad i småbitar.
5. Häll  smeten i en smord form och grädda i 175 grader i ca 15-20 min, grädda inte för länge för den ska vara lite degig i mitten.
Ja här bråkar kockarna om vem som ska bli chipskung!
Vi fick provsmaka alla tre här 8 chipsen alltså) och de var goda allihop men måste man rangordna så……
1:a plats kom Tom med 3xlök
2:a plats Christian med Roast chicken
3:dje plats Tommy med Jalapeno&yoghurt

En kommentar

  1. Men åh, det där lät supergott! 😀 Bra tips!

Lämna ett svar till Adine Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*