1 huvud romansallad eller cosmopolitan
2 stora stekta kycklingfileér i bitar
2 paket bacon
12-15 småtomater
1 liten rödlök
brödkrutonger, vitt bröd som du steker i mycket olja eller smör tills de är krispiga, salta lite på brödet
♥ Lägg salladen i botten på fatet/skålen i grova bitar och bygg sedan på med allt det övriga. Egentligen ska man svänga runt salladsbladen i dressingen för då blir det extra gott men det funkar fint att ha dressingen på sidan om också.
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2-3 sardellfileér
1 klyfta vitlök
2-3 msk citronsaft
1,5 dl rapsolja
(vatten om du vill ha en tunnare dressing, jag tog nästan 1 dl)
1,5 dl finriven ost med smak
salt och svartpeppar
1. Blanda ihop äggula, senap, sardeller, citron och vitlök och kör med stavmixer.
2. Droppa sedan sakta i oljan och kör vidare med mixen.
3. Det blir en ganska tjock sås men späd med vatten om du vill och smaka av med ost ev mer citron och kryddor.