Skinksås med “vitkålspasta” och en rolig vinst!

 
 
 
Gissa om jag blev glad och överraskad igår då? Jag fick ett mail att jag vunnit en tävling och priset var ett Kitchenaid mixset, som på beställning eftersom min stavmixer börjar bli lite “trött” och sliten.
Nu blev jag taggad att tävla mera och faktiskt så dök det upp en inbjudan till en ny tävling häromdagen så på`t igen bara!  Jag fick en ide` efter en joggingsväng, inget vinnarrecept direkt men himla kul ändå så på fredag ska jag testlaga:-)
 
 
 
Nu tycker jag att nästa gång ni tänker koka pasta så kokar ni lite strimlad vitkål eller spetskål i 2-3 minuter istället, rör ned en smörklick och saltar en gnutta och serverar till köttfärssås eller skinksås.
Det är fantastiskt gott och ni kommer att älska det!!!
Dessertostar, gräddskvimpar, såsslattar och mjölkskvättar blir en god sås tillsammans med en bra skinka så ta vad ni har!
 
SKINKSÅS för 2
150g skinka , gärna rejält rökt
2 dl grädde
1,5 dl mjölk
100g philadelphia
1 liten klyfta vitlök
salt och nymalen svartpeppar
smörklick
1 dl riven lagrad ost t.ex präst eller parmesan
 

1. Fräs skinkan och vitlöken i smöret och rör sedan ned de övriga ingredienserna utom den rivna osten och koka ihop såsen.
 
2. Smaka av med kryddor och rör sist ned den rivna osten.
 
 
 
 

4 Kommentarer

  1. Grattis till vinsten! Har själv en sådan stavmixer och jag är nästan kär i den. Har aldrig tidigare haft en stavmixer jag varit så nöjd med.

  2. Haha, ja, det kanske beror på vad man hade för stavmixer innan. Den jag hade innan var inte mycket att hurra för iaf.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*