Räktårta eller kanske en skinktårta?

 
Här får ni en eftersläntare från midsommar som var enkel och jättegod! Inget mickel med gelatin utan här vispas bara fet creme fraiche som sedan blandas med Philadelphiaost, plättlätt hörrni och man dekorerar med det man gillar. Vill man ha en skink/salamitopping så hoppa pepparroten och dillen och kör på vitlök i brödet och basilika i ostkrämen, oj det där lät ju så gott så det måste jag testa själv också!

Pajbotten
7 skivor kavring
50 g smält smör
riven pepparrot
Fyllning
200g Philadelphiaost
200g creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering
400g skalade räkor
200g rökt lax i skivor
100g stenbitsrom
3 kokta ägg
dill och citron

1. Kör kavringen i matberedaren så det blir smuligt och blanda i det smälta smöret.

2. Tryck ut brödjoxet i en pajform.
3. Vispa cremefraichen hårt och blanda i osten.
4. Rör i lök, dill, riven pepparrot, salt,  peppar och lägg röran i pajformen.
5. Garnera med räkor, lax, ägg, rom, dillvippor och citronskivor.

2 Kommentarer

  1. Nu har jag testat ditt läckra recept med korv och skinka. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/07/skink-och-korvtarta.html
    Familjen blev mycket förtjust och lämnade inte en smula kvar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*