Snapas till förrätt

 
Tre små förrätter, “snapas” som vi bjöd på när vi hade fest för ett tag sedan, recepten hittade jag här och det var  kul att man gjort förrätter som passar till olika snapsar! Problemet för mig var bara att just dricka snaps men de funkade finfint utan också! Det finns ju snapasgafflar så man kan hänga tilltugget på snapsen men jag hade inga så därför kunde jag göra lite större grejer istället. Jag har ändrat lite i det här första receptet för min smet räckte bara till två små omeletter. I chevichen ville jag ha mera syra, så smaka dig fram.
Kolla in sidan för det finns många goda recept där!
 
 
 
LÖJROMSTOPPAD ÖRTOMELETT

3 ägg
1 msk vatten
Salt och peppar
100 g örtfärskost
40 g löjrom eller stenbitsrom
dill

 

1. Vispa ägg och vatten, krydda med salt och peppar.

 

2. Hetta upp en teflonpanna till mediumtemperatur och klicka i lite smör.

 

3. Slå i hälften av äggsmeten och låt det sätta sig och för sedan över på skärbräda.

 

4. Stek den andra omeletten och låt svalna innan färskosten breds på och rulla ihop omeletterna.

 
 
5. Ställ kallt och kantskär sedan rullarna, platta till dem lätt och skär varje omelett i bitar. Klicka på löjrom, toppa med dill och sätt på gafflar om du har.
 
 
 
MIDSOMMARCEVICHE

2 st avokado
1⁄2 st gurka
2 st salladslökar
1 kruka gräslök
1 knippe dill romansallad

Marinad
225 g lax, filead och putsad
25 g Hallands Fläder
25 g flädersaft, koncentrerad.
20 g limejuice, här tog jag mera!
20 g olja, kallpressad raps
1 tsk salt
svartpeppar

 

1. Blanda juice, saft och Hallands Fläder med olja, smaka av med salt och peppar.

2. Tärna laxen i 1 x 1 cm, marinera i 10 minuter. (De ska ha fått en ”vitnad”/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig

3. Strimla lök, skala gurkan, tag bort kärnhus, skär i tärningar.

4. Tärna avokadon, sila lagen från laxen över grönsakerna och håll dessa separerade tills servering.

5. Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering.

6. Stick ned några romansalladsblad i varje ”ceviche”, fördela resterande marinad och njut.

 

 

Ja här rationaliserade jag rejält för här skulle potatis och sillröran läggas i purjolöksblad och gräslökssåsen vara bredvid. Otroligt snyggt men jag hade inte riktigt tid med det den här gången!

 

MATJESRÖRA

1dm av en liten purjolök
1 burk matjessill
1 ägg
250 g mandelpotatis
1 dl cheddarost
2 msk dill
1,5 dl gräddfil
2 msk gräslök
salt, nymalen vitpeppar

 

1. Koka potatis och ägg.

 

2. Rör ned osten när potatisen är ljummen och låt det svalna.

 

3. Hacka sill, purjo, ägg, dill och gräslök och rör ned det när allt svalnat.

 

4.Rör sist ned gräddfilen och smaka av med kryddor.

 

5.Servera i små glas tillsammans med en knäckebit.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*