3 ägg
1 msk vatten
Salt och peppar
100 g örtfärskost
40 g löjrom eller stenbitsrom
dill
1. Vispa ägg och vatten, krydda med salt och peppar.
2. Hetta upp en teflonpanna till mediumtemperatur och klicka i lite smör.
3. Slå i hälften av äggsmeten och låt det sätta sig och för sedan över på skärbräda.
4. Stek den andra omeletten och låt svalna innan färskosten breds på och rulla ihop omeletterna.
2 st avokado
1⁄2 st gurka
2 st salladslökar
1 kruka gräslök
1 knippe dill romansallad
Marinad
225 g lax, filead och putsad
25 g Hallands Fläder
25 g flädersaft, koncentrerad.
20 g limejuice, här tog jag mera!
20 g olja, kallpressad raps
1 tsk salt
svartpeppar
1. Blanda juice, saft och Hallands Fläder med olja, smaka av med salt och peppar.
2. Tärna laxen i 1 x 1 cm, marinera i 10 minuter. (De ska ha fått en ”vitnad”/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig
3. Strimla lök, skala gurkan, tag bort kärnhus, skär i tärningar.
4. Tärna avokadon, sila lagen från laxen över grönsakerna och håll dessa separerade tills servering.
5. Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering.
6. Stick ned några romansalladsblad i varje ”ceviche”, fördela resterande marinad och njut.
Ja här rationaliserade jag rejält för här skulle potatis och sillröran läggas i purjolöksblad och gräslökssåsen vara bredvid. Otroligt snyggt men jag hade inte riktigt tid med det den här gången!
MATJESRÖRA
1dm av en liten purjolök
1 burk matjessill
1 ägg
250 g mandelpotatis
1 dl cheddarost
2 msk dill
1,5 dl gräddfil
2 msk gräslök
salt, nymalen vitpeppar
1. Koka potatis och ägg.
2. Rör ned osten när potatisen är ljummen och låt det svalna.
3. Hacka sill, purjo, ägg, dill och gräslök och rör ned det när allt svalnat.
4.Rör sist ned gräddfilen och smaka av med kryddor.
5.Servera i små glas tillsammans med en knäckebit.