Odlingen av zucchini har inte gått så vidare bra hos mig hmm…..det vore kul med en kurs eller nåt! De tre “di Nizza” till höger har jag köpt från “Jordnära i Överturingen” och de var sååå goda. Min lilla fina “Table Dainty” ska också ätas upp men den ska få växa till sig lite först.
Det blev ingen såsig gratäng det här men väldigt gott ändå, vill du ha sås så gör en ostsås och slå på!
GRATINERADE GRÖNSAKER 2 port
1 zucchini
1 litet blomkålshuvud
1 paket bacon
2 dl riven parmesan, lagrad präst eller liknande
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten tills de är al dente, mjuka med tuggmotstånd.
3. Stek baconet i bitar och lägg på hushållspapper.
4. Dela zucchinin i bitar och stek dem hett och snabbt i baconfettet, krydda.
5. Lägg grönsakerna i en ugnsform, strö över osten och gratinera
6. Toppa med bacon och ät med ett gott bröd till eller som tillbehör till fisk eller kyckling!
OSTSÅS, enkel som attan!
3 dl creme fraiche 34%
1 klyfta vitlök
2-3 dl riven ost
salt och peppar
1 klyfta vitlök
2-3 dl riven ost
salt och peppar
Blanda ihop allt och tippa över grönsakerna och gratinera sedan.
Så enkelt och så gott! Det här sparas hos mig.