![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2014/08/squash_53f25a1b9606ee55cf22641d.jpg)
Odlingen av zucchini har inte gått så vidare bra hos mig hmm…..det vore kul med en kurs eller nåt! De tre “di Nizza” till höger har jag köpt från “Jordnära i Överturingen” och de var sååå goda. Min lilla fina “Table Dainty” ska också ätas upp men den ska få växa till sig lite först.
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2014/08/gratang_53f258442a6b222f8cbc8cef.jpg)
Det blev ingen såsig gratäng det här men väldigt gott ändå, vill du ha sås så gör en ostsås och slå på!
GRATINERADE GRÖNSAKER 2 port
1 zucchini
1 litet blomkålshuvud
1 paket bacon
2 dl riven parmesan, lagrad präst eller liknande
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten tills de är al dente, mjuka med tuggmotstånd.
3. Stek baconet i bitar och lägg på hushållspapper.
4. Dela zucchinin i bitar och stek dem hett och snabbt i baconfettet, krydda.
5. Lägg grönsakerna i en ugnsform, strö över osten och gratinera
6. Toppa med bacon och ät med ett gott bröd till eller som tillbehör till fisk eller kyckling!
OSTSÅS, enkel som attan!
3 dl creme fraiche 34%
1 klyfta vitlök
2-3 dl riven ost
salt och peppar
1 klyfta vitlök
2-3 dl riven ost
salt och peppar
Blanda ihop allt och tippa över grönsakerna och gratinera sedan.
Så enkelt och så gott! Det här sparas hos mig.