Raggmunkar med bacon och lingon

 
Oj det var inte igår jag gjorde raggmunkar men med snart gammal mjölk och potatis med pilar så var det inget att tveka på! Kanske inte det nyttigaste av maträtter men inte det sämsta heller…..grymt gott hur som helst och ett bra alternativ om man har pannkaksälskande ungar. Åhh vad det var längesen, det känns som ett helt liv sedan…..bara för det får ni se hur små mina ungar är ♥♥♥♥!
 
 
 
RAGGMUNKAR
3 ägg
2 dl mjöl
4 dl mjölk
400g riven potatis ungefär
salt
Servera med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt är ett måste!
 
1. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet och pytsa sedan i resten av mjölken, salt och grovt riven potatis.
 
2. Stek små plättar i rejält med smör tills de är gyllenbruna på båda sidor (smeta liksom ut potatisen så den inte hamnar i en klump på mitten).
 
3. Ät de nystekta med bacon/fläsk och lingon!
 

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*