Potatissnäckor

Här kommer en favorit i repris! Ett gott tillbehör som passar till både kött, fisk och fågel. Använd fantasin och fyll smördegen och potatisen med det du gillar, kanske vitlök, soltorkade tomater, lök, oliver, salami, skinka, feta, chevré men själv hade jag ingen fantasi alls men gott blev det och en himla lång mening fick ni läsa! 

POTATISSNÄCKOR 6-8port, ca 12 bitar

1 rulle färdig smördeg
6-8 kokta potatisar
3 dl riven ost med smak
färska eller torkade örter
salt och peppar

1. Rulla ut degen och riv potatis jämnt över den.

2. Strö över 2/3 delar av osten och krydda.

3. Rulla ihop som en rulltårta, jag rullar från långsidan, skär i bitar och lägg på en plåt med bp-papper.

4. Platta till och kläm till dom lite vid skarven.

5. Grädda i 200-225° i 20-25 minuter tills snäckorna fått färg.

2 Kommentarer

  1. Blev bjuden på dessa potatissnäckor förra helgen och de var toppengoda! Ska absolut testa och göra dem själv. Kram! Anneli

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*