![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2015/10/kal5_5630d7ce9606ee164be6de77.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2015/10/kal4_5630d7c79606ee166b61d88a.jpg)
Jag fick nyss ett trevligt besked att jag kommit tvåa i recepttävlingen med ConoSur och det betyder att jag ska ut i höstrusket och cykla på en ny finfin cykel snart, wiehoo! Hoppas inte snön kommer före cykeln bara 😉
Fira ska man väl och jag tyckte att kålpudding var det festligaste för mig idag för det älskar jag.
Tycker ni att det är mycket vätska i mitt recept? Ni tycker helt rätt men det blir saftigt och du får värsta godaste buljongen att göra sås av!
KÅLPUDDING
800g köttfärs, gärna blandfärs
600-700g vitkål
1 liten riven gul lök
2 dl grädde
2,5 dl kraftig buljong/ vatten+tärning
3 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt och nymalen vitpeppar
Sås: Det blir god buljong i ugnsformen så koka upp den, en skvimp gräddmjölk och red av med maizena.
1. Skär vitkålen i små bitar och stek den mjuk ca 5 minuter på låg värme i smöret, salta och ringla över hälften av sirapen.
2. Blanda färsen med lök, grädde, buljong, salt och peppar.
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2015/10/kal1_5630d7b3ddf2b308d90d8bfc.jpg)
3. Rör sedan ner nästan all vitkål (spara lite till toppen på formen) i färsen och blanda om allt, ja det blir godast tycker jag!
4. Lägg smeten i en ugnsform, toppa med vitkål och grädda puddingen i ca 35 minuter i 175 grader.
Dra på med hög värme på slutet någon minut så blir det färg på puddingen.
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2015/10/kal2_5630d7bbddf2b30885d9a1ed.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2015/10/kal3_5630d7c1e087c36e5eb5bd13.jpg)
5. Kokt potatis, sås och lingon ska det vara till. (fast jag gillar att äta bara kålpudding och lingon 😉