Korvgryta med äpple, lök och curry

Är det fler än jag som kommer ihåg den här grytan från högstadiet och hemkunskapen?
Jodå saker för riktigt längesen kommer jag ihåg ….. det är värre att minnas vad man gjorde förra veckan;-)
Jag ville laga något av korven som jag lovat att provsmaka och då hamnade den i en gryta och det blev riktigt gott och gick otroligt snabbt. Hetsar inte upp mig över larmet om att kött och charkprodukter gör oss sjuka för jag tror att om vi äter lagom av det mesta så kommer vi att må bra. Att försöka äta mera grönt, vegetariskt oftare och bra svenskt kött ibland istället för dåligt importerat kött ofta, det tror jag på!
KORVGRYTA med äpple, lök och curry 2-3 portioner
4 varmkorvar
1 gul lök
1 äpple
2 dl grädde
1 dl buljong eller vatten+tärning/fond
2 tsk curry
salt och nymalen peppar
maizena + vatten till redning
2 msk smör
2 msk hackad persilja eller ngt annat grönt
1. Hacka lök, dela äpplet i småbitar och dela korvarna i bitar.
2. Fräs först löken i smöret tillsammans med curry på svag värme ngn minut och låt sedan äpplet fräsa med.
3. Tippa i grädde, buljong och låt det koka upp tills äppelbitarna är lite mjuka men inte mosiga.
4. Lägg i korven och låt den bli varm, red av grytan, smaka av med mera kryddor och persilja.
5. Ät grytan till pasta, ris, potatis eller något gryn du gillar!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*