Broccolipaj med purjo och getost

Äntligen har det kommit mycket snö, som jag längtat sen behöver ju inte all snö komma på en gång och inte smälla i att bli tokkallt heller, -28,5 i morse och det är lite för mycket tycker jag 😉 Jag längtar så till fjällen och backarna men vi har inte åkt en endaste gång än!
Här får ni recept på en god grön paj och visst borde vi väl äta mera grönt?
BROCCOLIPAJ
Degen:
200 g smör
4 dl vetemjöl och liiite till
2-3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning:
250 g broccoli
1 purjolök
150 g babyspenat
4 dl grädde eller mjölk+grädde
4 ägg
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
150 g getost eller fetaost
2 dl riven ost
2-3 msk smör
1. Blanda ihop pajdegen för hand eller med maskin och låt den vila kallt 30 min. Sätt ugnen på 175 grader!
2. Dela sedan broccolin i buketter, stammen i skivor och strimla purjon.
3. Stek broccolin försiktigt i smöret några minuter och låt sedan purjon fräsa med och bli mjuk och blanda sist i spenaten, krydda.
4. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant ( lägg ett bakplåtspapper i botten), nagga degen, tryck fast folie på kanten så pajdegen inte glider ner och förgrädda 10 minuter.
5. Fyll skalet med grönsakerna, blanda grädde, ägg och ost och fördela på grönsakerna, strö extra ost på toppen om du vill. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått färg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*