Fetaostbiffar med basilikasås

 
Ledig dag och trött som en tok, träningskläderna var packade men något gick fel där efter veckohandlingen;-)
Jaja det finns mycket värre saker så jag gör ett nytt försök imorgon efter jobbet och vilar mig i form ikväll med Farmen och Mästerkocken!
Fixade morgondagens middag iaf så de här biffarna är bara att värma på imorgon.
 
 
FETAOSTBIFFAR med basilikasås 4 port
 
400g köttfärs, (älg tog jag)
1 ägg
3 msk ströbröd
1 dl grädde (vatten om du har fet färs)
1 klyfta riven vitlök
75g fetaost
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1/2-1 tsk salt
nymalen svartpeppar
olja/smör till stekning
 
 
Sätt ugnen på 150 grader!
 
 
 
1. Blanda ägg, ströbröd,grädde, tomatpuré, vitlök och kryddor och låt det svälla ngn minut.
 
 
2. Blanda i köttfärsen, smula fetaosten fint och blanda färsen jämnt.
 
 
3. Rulla till bollar, platta ut dem lite och bryn på båda sidor i smör/olja.
 
 
4.Lägg sedan biffarna i en ugnsform och låt de gå klart i ugnen tills de är genomstekta ca 10-15 min.
 
 
5. Vispa ur pannan med vattnet till såsen, finns mycket goda smaker där och sila om det behövs!
 
 
 
Plättlätt sås som du kan smaksätta med de kryddor och örter du gillar!
Gillar du inte basilika så smaksätt med något av detta:
 
♥ Grönpeppar
♥ Rosépeppar
♥ Vitlök och persilja
♥ Dijonsenap och dragon
♥ Citron, honung och timjan
 
 
 
BASILIKASÅS
3 dl creme fraiche
2 dl vatten+ 1 buljongtärning/fond
1/2 kruka färsk basilika
nymalen svartpeppar
 
 
1. Vispa ur pannan med vattnet till såsen.
 
2. Tillsätt cremefraiche och buljongtärning och låt såsen koka ihop med hackad basilika, smaka av med peppar!

 
 
 
 
 

2 Kommentarer

  1. åh, det är ju så gott med fetaost!

Lämna ett svar till Anonym Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*