En liten hallongrotta till lördagsfika!

hallongrottor1 hallongrottor2

Det är tomt på fikabröd i frysen just nu och det är ju då som man brukar få främmande 😉

Nu finns det en liten kaka iaf om det dyker upp någon fikasugen idag!

Receptet hittade jag på Coop.

 

INGREDIENSER

  • 125g mjukt smör (gärna extrasaltat tycker jag)
  • 0,75dl strösocker
  • 2dl vetemjöl
  • 0,5dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5tsk bakpulver
  • 1/2-1 dl fast hallonsylt

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ihop smör och socker. (Kan väl erkänna att jag rörde ihop allt på en gång med elvispen 😉
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop det med smörblandningen tills det blir en mjuk deg.
  3. Rulla degen till en smal rulle, linda in den i plastfolie och låt den vila 30min eller över natten.
  4. Dela rullen i 20 bitar, rulla bollar och lägg i småbrödsformar.
  5. Gör en liten grop i varje kaka och fyll med en klick sylt.
  6. Grädda i ca12 minuter.

 

 

Jag brukar oftast göra en stor “hallongrotta i pajform”, det är en favorit och den går väldigt fort att svänga ihop också.

Här finns recept på hallonkakan/pajen och flera andra hallonrecept.

Kom ihåg att det måste vara grädde eller vaniljglass till den här kakan!

Hmm…ser ut som jag snålat lite på sylten här i hjärtat;-)

hallonpaj_503bc3eb9606ee5c73000b7a

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*