“Sparrispaj” på smördeg

sparrispaj1

 

sparrispaj2

 

sparrispaj

Ja egentligen inte en paj utan kanske mer en smördegspizza eller ett litet plock före maten, ställ fram plåten på bordet, skär i bitar och mumsa! Såklart blir det snyggare om du skär smördegen i småbitar från början och gör flera små tilltugg men det hade inte jag tålamod med idag 😉 Låt fantasin flöda och lägg på det du gillar, det är ju aldrig fel att toppa med kall god skinka i små bitar heller. Förra gången jag hade “smördegsplock” smulade jag på chevré, hackad rosmarin, riven lagrad prästost och serverade serranoskinka vid sidan om det blev supergott!

Ha nu en riktigt trevlig lördag mina vänner. Nu ska jag trampa lite på cykeln och sedan blir det soffan med lite plock!

 

INGREDIENSER

  • 1 rulle smördeg
  • 125g sparris
  • 100g färskost med örter och vitlök
  • 125g mozzarella
  • 2,5-3 dl riven ost med smak, lagrad cheddar hade jag

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rulla ut smördegen på en plåt och låt den ligga kvar på smörpapperet.
  2. Bryt av det nedersta på sparissen för det är träigt (kasta i frysen till buljongkok) och dela sparrisen i 2-3 delar.
  3. Skär försiktigt med en kniv en “ram runt smördegen” men inte ända igenom degen.
  4. Bred färskosten i rutan, skiva mozzarellan tunt och fördela på färskosten, lägg på sparrisbitarna och toppa med riven ost.
  5. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15-20 min och låt osten få gyllene färg.
  6. Dela i bitar och servera varma eller kalla.

10 Kommentarer

  1. Å va gott det verkar, måste testa?Jag är ju ett fan av sparris

  2. Helt klart ett recept att spara! Mums va gott det ser ut 🙂

  3. Mums vad gott! Min son dog:(

  4. Bengt Mariesson

    Ojdå den var sjukt god! Min son tyckte också att den var god för han har inte sagt ett ord sen han ätit den. Ojdå… Nu andas han inte längre:(

    R.I.P Gunnar 2020 – 2023

  5. jävla gummjävel jag hatar sparris

  6. jag kommer fan inte äta din jävla sparris paj gumjävel

  7. din lilla efterblivna cancersjuka gumjävel, ingen har tid attt göra din jävla sparrispaj

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*