Nektarin och hallondessert!

peach melba1 peach melba3

Äntligen blev det surströmming, jag har längtat som en tok efter det för det är bland det godaste jag vet! Då passade jag på när mannen inte skulle äta hemma eftersom han inte är lika tokig i surfisken som jag och bjöd hit svärisarna istället. Vem åt flest strömmingar tror ni? Jag såklart, klämde i mig 6 stycken…. men ni vet de är inte stora 😉 Godast att äta på hårt tunnbröd tycker jag, nypotatis från landet, mycket strömming och helst rom och sist toppa med rödlök…. åhhhh skjut mig vad gott det är!

Något sött efter tänkte jag men vem är ens sugen på något sött när man är proppmätt?

Jag såg det här receptet i Medmera tidningen, Mascarponekräm med nektariner och hallonsås och utgick från det men min kräm blev för kompakt eftersom jag hoppade över proseccon och tog lite citronsaft istället (synd att slösa prosecco tänkte jag och det var ju dumt tänkt) Nektarinerna är ju supergoda nu och hallon har många kanske i frysen och det är en riktigt god kombo.

Här har jag skrivit en enklare variant med lättvispad grädde och grovt riven mandelmassa men följer ni bara receptet från Coop så kommer ni lyckas bättre än jag.

Har man tid så blir det krispigt och gott att grädda av den rivna mandelmassan i ugnen på bakplåtspapper tills den får lite färg!

INGREDIENSER

  • 1 nektarin i bitar/portion
  • 1/2 dl hallon/portion
  • 1/2 dl vispgrädde/portion
  • grovt riven mandelmassa ca 1 dl till 3 dl grädde
  • (ev. kaksmulor, digestivekex eller liknande om du har)

 

 

Gör så här:

  1. Vispa grädden lätt och blanda ned mandelmassan,
  2. Varva nektariner, hallon, mandelmassegrädden och ev kaksmulor i glas eller små formar.
  3. Avsluta med grädde och toppa med bär och riven mandelmassa (det sista glömde jag på bilden)

 

IMG_4872

Godaste godaste mackan!

 

  IMG_4842

Plockat in lite från landen.

IMG_4833

Kokade kräftor i helgen och det kändes inte helt bekvämt att stoppa dem i grytan……..

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*