Zucchinipizza toppad med skinka och ruccola

zucchinipizza3

 

 

zucchinipizza1

 

Jag googlade zucchini och pizza och hittade det här receptet hos Jessica Samuelsson som tävlar i mångkamp, jag har noll koll på sport så hur det går för tjejen har jag ingen aning om. Eftersom jag hade en stor zucchini i landet så testade jag receptet och när allt var klart sa jag till mannen att det här blir nog ingen höjdarmiddag….. men där hade jag fel, vi tyckte det var jättegott! Inte “knaprigpizzabottenvetegott” för då blir du besviken men mera som en “smakrikmjukostigbotten” som man blev väldigt gott mätt på! Jag hade inte tid att koka någon tomatsås så jag rörde bara ihop passerade tomater, tomatpuré och kryddor och det gick huuur bra som helst!

Trevlig helg påér fina matvänner!

 

INGREDIENSER 2 portionspizzor

 • 500g zucchini
 • 1 ägg
 • 4 msk mandelmjöl
 • 1,5 dl riven ost med smak
 • salt och peppar
 • 3/4 dl passerade tomater
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 tsk torkade örtkryddor
 • salt och nymalen svartpeppar
 • färsk basilika
 • ruccola och färsk basilika
 • 4-6 skivor skinka, kallrökt eller lufttorkad
 • 2-3 dl riven ost med smak

 

GÖR SÅ HÄR

 • Sätt ugnen på 225 grader!
 1. Riv zucchinin grovt, salta, vänta i 10 minuter och krama sedan ur all vätska som det går ( körde 1 min i micron utan att vänta 10 min men det stod inte i receptet 😉
 2. Blanda ägg, mandelmjöl och ost och blanda sedan ner den urkramade zucchinin, krydda med salt och peppar.
 3. Fördela och tryck ut smeten till 2 portionspizzor på ett oljad plåtpapper och grädda i  10-12 minuter så att bottnarna får lite färg, kolla bilden.
 4. Blanda ihop passerade tomater, tomatpuré och kryddor, riv osten.
 5. Lägg tomatsås och ost på bottnarna och grädda tills osten smält (jag drog upp ugnen på högsta här)
 6. Ta ut pizzorna och toppa med ruccola, skinka och färsk basilika

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*