Idag har det varit en dag då jag bara vill krypa under en filt, vara ifred och proppa i mig en massa godsaker!!! Nu funkar det ju inte riktigt så utan det är bara att rycka upp sig, skärpa till sig, knyta näven i fickan….ja ni vet…men jag ska lägga mig i sängen nu och äta god ost och salami och tänka fina tankar så kommer nog humöret tillbaka….mitt glada alltså 😉
I senaste Lantliv Mat&Vin hittade jag det här receptet som jag testade för några dagar sen, ett enkelt och gott tillbehör eller som ensamrätt!
INGREDIENSER 2 port
- 500g rotselleri
- 100g getost, parmesan, feta eller den ost du gillar
- färsk timjan, basilika, rosmarin eller liknande
- 2-3 msk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hyvla rotsellerin tunt på mandolin eller skiva i matberedare.
- Hetta upp olja i en teflonpanna och stek sellerin så den får färg, salta och peppra.
- Vänd “sellerikakan” med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.
- Lyckas du inte med det så är vi två 😉 jag vände bara runt tills sellerin var mjuk och fått färg.
- Fördela osten på toppen, använd gärna lock på pannan så smälter osten fort!.