Lax, rödbetsröra med keso och pepparrot och brynt smör

kesorora-till-lax

 

Åhhh det här blev jättegott och superenkelt! Jag fick smakprover på keso och ville göra något gott till middagen av den och eftersom jag tagit upp rödbetor så fick det bli en röra med dem. Jag älskar annars att äta keson med hallon och blåbär, det är supergott! Jag hackade upp den sista potatisen idag men det blev inte så mycket som jag hoppats på och snart säljs det väl rotsaker för några kronor kilot bara 😉

 

 

INGREDIENSER

 • 4 portionsbitar lax
 • 250g keso
 • 2 kokta rödbetor (gissar 150-200g)
 • 1-2 msk riven pepparrot, smaka dig fram
 • salt
 • 100g smör
 • citron till fisken och dill till potatisen

 

Gör så här:

 1. Koka rödbetorna, skala och låt dem kallna.
 2. Koka potatisen.
 3. Hacka rödbetorna och blanda med keso, pepparrot och salt, ställ kallt.
 4. Stek laxen i panna, inte för länge! (jag vill gärna ha en mjuk kärna i mitten)
 5. Smölt smöret i en kastrull tills det får en nötbrun färg.
 6. Ja då är det bara att mumsa och äta mina vänner!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*