Pokè bowl med lax!

nudlar-med-lax

Jag såg en härlig rätt som Jennie Walldèn lagade på Nyhetsmorgon och som jag apade efter till middag igår, snabbt, gott och enkelt! Se till att ha lax med toppenkvalitet som är fast och fin , jag hade portionsbitar som smakade ok men de var alldeles för sladdriga 😉 Poké bowl är visst husmanskost från Hawaii, ris i botten på en skål, fräscha råa grönsaker i grupper runt riset, gärna mango (vilket jag glömde köpa)  eller något annat fruktigt och sedan toppa med rå lax och en kryddig soyasås!

Här är hennes recept!

Vill du inte ha lax som är rå så finns det ett gott recept med kyckling också!

Ta de grönsaker du gillar, skär och lägg i skålar så får var och en plocka till sin egen Poké bowl!

Det behövs mycket sås så det tredubblade jag, men så är vi också en såsig familj. Jag gjorde en mix av hennes båda såser för jag ville ha både ingefära och siracha i min, så mixa “hejvilt” tills du har en  sås du gillar!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*