Visst är det kul med paket? Jag fick min första Smakbox i fredags och den var fylld med alla möjliga sorters produkter, en bra mix av både hälsosamt och ekologiskt men bra att det fanns lite gott och onyttigt också, sött och krispigt 😉 Rapsoljan från Gunnarshögs Gård var lådans bästa!
SAFFRANSSCONES 8-10 st
- 100g smör
- 1 kuvert saffran
- 8 dl vetemjöl (jag tar lite mindre)
- 3 tsk bakpulver (det stod 4 i receptet)
- 1 msk honung
- 1/2 tsk salt
- 4 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret, rör i saffran och honung och låt det svalna.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke..
- Rör i smörblandlingen och mjölken till en slät smet för hand eller med elvisp.
- Klicka ut smeten till bullar på en plåt med plåtpapper om du gör en lös smet som jag (annars knådar du degen på bänken, skär degen i bitar och rullar runda bullar)
- Jag tyckte dom var godast med smör och ost men marmelad av något slag funkar också!