Anettes dubbla mandelmaränger med smörkräm!

anettes-dubbla

Det här är kakorna för oss som inte har tålamod att göra jämna fina macarones, de är minst lika goda och dessutom ska de krackelera på ytan, kanonbra! Receptet har jag fått av min syster och de har blivit en julfavoritkaka. Jag hade smeten i en spritspåse den här gången och det var lättsamt men jag lyckades få många olika storlekar på kakorna ändå 😉 Blir de för stora så funkar det att dela i halvmånar när krämen är på.

ANETTES DUBBLA
4 äggvitor (tog 5 för jag hade så små ägg)
200g mald mandel
5 dl florsocker
Smörkräm:
150g mjukt smör
1,5 dl florsocker, kanske en gnutta till
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
1. Mal mandeln fint eller kör länge i matberedaren och blanda sedan ner florsockret.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner mandel/florsockerblandningen.
3. Smöra plåtpapper en gnutta och provgrädda en kaka.
   Jag gräddade ca 2 tsk smet i 6- 7 minuter på 200 grader.
4. Låt de kallna på papperet innan du tar loss dem.
5. Rör ihop smörkrämen och lägg kakorna två och två med fyllning emellan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*